Zwart als hoofdkleur in de tuin

27 februari 2014 | Categorie: Kleuren , Verharding , Beplanting , Inspiratie-decoratie

Zwart is niet de meest voor de hand liggende kleur in de tuin. De meeste mensen kiezen eerder voor vrolijke kleuren dan voor het ‘doodse’ zwart. Toch kan zwart zeker ook chique zijn.

Zwart is niet de meest voor de hand liggende kleur in de tuin. De meeste mensen kiezen eerder voor vrolijke kleuren dan voor het ‘doodse’ zwart. Zwart chique? Ja kijk maar naar bovenstaand voorbeeld waar een zwarte loungeset, inclusief zwarte kussens, op een terras staat van zwarte betonnen tegels van RedSun. De eigenaren van deze tuin kozen bewust voor weinig planten, voor weinig onderhoud, maar wie wil kan het zwart ook terug laten komen in de beplanting. 

Zwart als hoofdkleur in de Tuin

Een bekende zwartbladige plant is Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ (op de foto contrastrijk gecombineerd met het geelbladige gras Hakonechloa en het geelbladige en bodembedekkende penningkruid). Zwart zit soms ook in bessen zoals hier bij de prachtige bessen van Fatsia japonica, familie van de klimop. Kortom niet alleen kleuren zoals blauw, geel en wit zijn acceptabele hoofdkleuren in uw tuin maar zwart kan zeker ook.  ga('create', 'UA-34162267-1', { cookieDomain: '.tekenjetuin.nl'}); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');