Hoe teken ik een muur?

Bij het tekenen van de woning kan je eenvoudig doorklikken om de kleur en het verband te kiezen maar Hoe teken je nu een (vrijstaande) muur? Hiervoor kan je in de bibliotheek de groep 'Muur' vinden, kies de gewenste breedte in de bibliotheek en plaats deze vervolgens in de tekening door te klikken op het 'beginpunt' vervolgens het 'hoekpunt', daarna het 'eindpunt' klik op de knop 'stop' en de muur is geplaatst.

Kies in bibliotheek links de muur met de gewenste dikte die je wil toepassen, de muur staat ingesteld op 'veelhoek' maar kan ook op andere manieren ingetekend worden bijvoorbeeld als 'cirkel' en/of 'vierkant':

In dit voorbeeld is de muur getekend met een veelhoek dus klik in het tekenveld op het 'beginpunt'-'hoekpunt'-'eindpunt' en op 'stop'. Bij de te tekenen muur verschijnt onderstaande instelmogelijkheid stel de 'starthoogte' in, dat is de beginhoogte van de muur, met daarnaast de gewenste hoogte in dit voorbeeld 1,80 m1 dus intypen '180'

De getekende muur kan vervolgens worden gewisseld van 'breedte', maar ook de kleur kan worden gekozen inclusief het 'verband' legpatroon zoals we dat ook bij verharding toepassen. Het gekozen verband wordt weergegeven in het 3D aanzicht.