Groener gras dan bij de buren

27 maart 2014 | Categorie: Gazon , Onderhoud , Zomer , Inspiratie-decoratie , Duurzaam | Reacties: 1

Niemand wil dat het gras bij de buren groener is dan bij hem- of haarzelf. Iedereen wil groen gras. Wat veel mensen niet realiseren is dat een groen, gezond en glanzend gazon misschien wel het meest ingewikkelde onderdeel van de tuin is. Gazon is immers een verzamelnaam; een vierkante meter gazon bevat al gauw een honderdtal verschillende grasplantjes. Om die allemaal in optimale conditie te houden, is doorzettingsvermogen en kundigheid vereist. Dat eerste is aan te leren, dat tweede levert Husqvarna®. 

Gazon is een levend organisme. Per vierkante meter staan er vele grasplanten tegen elkaar aan gedrukt die allemaal lucht, water en voeding wensen. Verticuteren is daarom een belangrijk klusje. Met een verticuteerhark of –machine van Husqvarna® breng je lucht in de bovenlaag van het gazon en werk je gelijktijdig mos en dood gras naar boven. Dat geeft adem! Wie op kale plekken wil bijzaaien, doet dat liefst door zaad te mengen met potgrond zodat kiemend zaad meteen voeding in de buurt heeft. Voor grote oppervlaktes is een zaaimachine handig. Husqvarna® biedt zaaimachines aan die als losse assecoire te verkrijgen zijn en eenvoudig op een maaimachine bevestigd kunnen worden. Bemesten is uiteraard ook onmisbaar om het gazon in topconditie te houden. Geef niet één keer per jaar een zware bemesting maar liever een paar keer per jaar een bescheiden gift. En in het najaar een keer wat kalk. Tot slot is maaien misschien wel de belangrijkste klus. Liefst vaak en steeds een beetje. Zo blijft het gazon in topconditie. Voor wie liever niet zelf wil maaien, heeft Husqvarna® de Automower®. Deze, door een accu aangestuurde handzame maaier maait geluidloos het gazon terwijl u er op ligt te rusten!  

Groener gras dan bij de buren

Een gazon als een biljartlaken. Een droom of een nachtmerrie? Laat u goed adviseren over bemesting en onderhoud. Husqvarna® is een prima partij als het gaat om de juiste machines voor optimaal onderhoud van uw grasmat. Hoewel de meeste mensen liever geen andere planten in hun gazon dulden, kan de uitzaai van madeliefjes zeker een verrassend en vrolijk resultaat geven. Een gazon wat niet egaal groen is, vraagt extra bemesting en het juiste onderhoud. Door te verticuteren, bij te zaaien en licht te mesten, kan een ‘probleemgazon’ binnen korte tijd weer helemaal opknappen. 

 

ga('create', 'UA-34162267-1', { cookieDomain: '.tekenjetuin.nl'}); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');