Alle functionaliteiten uitgelegd

Afhankelijk van het gekozen pakket zijn functionaliteiten beschikbaar, je kan zelf bepalen van welke functionaliteiten je gebruik wil maken.


2D & 3D afdrukken maken

vanaf START account vanaf TOP account

Afdrukken maken direct vanuit de tekentool in 2D en 3D is mogelijk op allerlei verschillende manieren van detailafdruk, schaalafdruk tot A3 afdruk. In 3D zijn er ook meerdere mogelijkheden, de noord, oost, zuid en west-richting kunnen evenals het bovenaanzicht worden aangeklikt en afgedrukt. Maar er kan ook worden ingezoomd met muis en pijltjestoetsen. Er zijn twee verschillende printknoppen: 'printen' en 'screenshot'. In beide gevallen kan je tijdens het afdrukken aanvinken wat je wel/niet afgedrukt wil hebben. 

Met de knop 'Delen' kan de tekening via vrijwel alle denkbare kanalen worden gedeeld verspreid en afgedrukt. Zoals facebook, twitter, google+ en mail, dit is gemakkelijk en snel. Als een tuinontwerp klaar is neem dan wel even de moeite om een duidelijke 2D & 3D afdruk mee te sturen, het logo wordt hierop ook weergegeven. Met de 'printscreen' optie kan een (lichte) afbeelding worden gegenereerd ook met bijvoorbeeld jouw eigen bedrijfsstempel.  

 

Bekijk screenshot en video

(Gepersionaliseerde) garDsign®-tools op eigen website

vanaf NORMAL account vanaf TOP account

De garDsign®-tekentool is bij het Basic-account beschikbaar met een projectbeheersysteem, hierin kunnen eenvoudig projecten worden aangemaakt. Waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van; alle 3D-functionaliteiten inclusief de realtime zon- en schaduwweergave.

Een gepersionaliseerde garDsign®-tekentool, met eigen bedrijfslogo en uitstraling is er vanaf het Xtra- en Top-account. De consument kan op jouw website een tuinschets maken. Een offerteaanvraag komt met tuinschets, projectbeschrijving, hoeveelhedenlijst en foto's van de bestaande situatie in het beheerpaneel te staan. Een melding volgt per mail.

 

Bekijk screenshot en video

De garDsign®-tools gekoppeld aan jouw eigen website

vanaf DEMO account vanaf TOP account

Vanaf het Xtra-account kunnen de garDsign®-tools eenvoudig worden gekoppeld aan jouw website en is het al mogelijk om aan de slag te gaan met eigen logo, beheerpaneel en offertemogelijkheden. 

Weten hoe het koppelen van de tekentool werkt? Lees meer »

Biedt jouw klanten gemak en service in je showroom en/of op je eigen website met jouw eigen gepersonaliseerde garDsign-tools!

 

Bekijk screenshot en video

Eigen bedrijfspagina inclusief animaties

vanaf NORMAL account vanaf TOP account

Een volledig in te richten bedrijfspagina die kan worden gevuld met bedrijfsfilmpjes, productinformatie of andere animaties, deze bedrijfsinformatie is zichtbaar op het platform. Zichtbaarheid en herkenbaarheid is belangrijk voor de consument, want hij of zij zoekt naar bevestiging.

Door vaker op allerlei verschillende momenten een naam, beeldmerk en informatie over het bedrijf te zien komt er een moment van herkenning en bevestiging, lees gunning van de opdracht. De garDsign-tools kunnen vanaf het Xtra-account al gekoppeld worden.

 

Bekijk screenshot en video

Toevoegen van sliders

vanaf UNLIMITED account vanaf SUPER account

Sliders worden online met veel succes toegepast, er kunnen op de garDsign® websites eenvoudig sliders worden toegevoegd en beheerd. Afbeeldingen en linkjes naar achterliggende pagina's of andere websites kunnen worden gekoppeld. Productnieuws of andere zaken kunnen met een slider heel goed en duidelijk worden uitgelicht.

 

 

Bekijk screenshot en video

Eenvoudig voeden pagina's

vanaf UNLIMITED account vanaf SUPER account

Met een garDsign® website kunnen in een oogwenk nieuwe pagina’s en subpagina’s worden aangemaakt en gekoppeld aan andere pagina’s of websites. In het beheerpaneel kunnen pagina's worden toegevoegd uitgebreid, aangepast of verwijderd met afbeeldingen, filmpjes, en koppelingen aan de productcatalogus indien gewenst.

 

Bekijk screenshot en video

Eigen URL

vanaf UNLIMITED account vanaf SUPER account

Een garDsign®-account krijgt de volgende URL: jouwbedrijfsnaam.tekenjetuin.nl.  Het kan slim zijn om een eigen bedrijfs-URL aan de website te koppelen dit is optioneel mogelijk en kan als maatwerk worden afgenomen. Is dit een wens neem dan contact op voor de mogelijkheden met support@garDsign.com 

Bekijk screenshot

Voeden afbeeldingen

vanaf UNLIMITED account vanaf SUPER account

Vanaf het Pro-account is de website volledig te beheren inclusief het toevoegen van afbeeldingen en video's. Online is het van belang dat het snel duidelijk is wat de boodschap en meerwaarde is van het betreffende product of artikel. Daarnaast is het optioneel mogelijk om een eigen url te koppelen.

 

Bekijk screenshot en video

Promoot jouw bedrijf /producten in de garDsign® nieuwsbrief

vanaf TOP account

Regelmatig verstuurt garDsign® een mailing aan meer dan 60.000 lezers, met onderwerpen gerelateerd aan het seizoen. Maar ook graag met productnieuws en actuele informatie, dat kunnen ook jouw noviteiten en nieuwe producten zijn.

Maak van de gelegenheid gebruik en lever productnieuws en noviteiten aan, bij onze redactie, waardoor we dit op een leuke en passende wijze mee kunnen nemen bij het informeren van onze gebruikers, de potentiele klant.

 

Bekijk screenshot

Realtime overzicht in door consument gemaakte tekeningen en offerte-aanvragen

vanaf NORMAL account vanaf TOP account

Na het inloggen zijn alle gemaakte tekeningen te bekijken en in te zien, hierdoor valt te zien hoe ver iemand is met zijn tuinontwerp. Als de betreffende gebruiker zover is heeft hij zij de mogelijkheid om contact op te nemen of een offerteaanvraag te doen. Tijdens het ontwerpen worden mogelijk ook al vragen gesteld, waarbij er meerwaarde kan worden geleverd het verschil kan worden gemaakt.

 

 

Bekijk screenshot en video

Versturen tekenuitnodiging aan jouw klant

vanaf NORMAL account vanaf TOP account

Een klant belt, staat op de stoep en of u zit aan tafel om wensen door te nemen, wat is er dan mooier dan direct op de computer of tablet een voorbeeld te schetsen. In het eigen beheerpaneel kan de gemaakte 2D schets in 3D met lichtval worden getoond. Tijdens het gesprek kan de klant worden uitgenodigd om verder te schetsen en om de producten vanuit de stukslijst, tekentool te vergelijken.

De mogelijkheden zijn op basis van adviesprijzen direct inzichtelijk en te vergelijken. Dat geeft vertrouwen en een duidelijk beeld aan de consument en daar is hij/zij ook naar op zoek, namelijk een eerlijke prijs, maar ook een afgewogen keuze. Doordat de hoeveelheden mee veranderen in het tuinontwerp is bij aanpassingen direct inzichtelijk welke opties er zijn met prijsverschil.

 

 

Bekijk screenshot en video

PlantEncyclopedia garDsign®

vanaf DEMO account vanaf TOP account

Met de PlantEncyclopedia biedt garDsign® een unieke, geavanceerde zoekmachine voor Planten en Bomen. Deze zoekmachine wordt ook voor jouw klant beschikbaar gemaakt, ook handig tijdens een verkoopgesprek, direct de wensen intikken en de resultaten kunnen worden meegenomen en besproken. De planten en bomen uit onze PlantEncyclopedia zijn ook als plantendatabase direct gekoppeld aan de tekentool, hierin zijn de zoekmogelijkheden beperkter. In de zoekmachine worden ook gerelateerde planten weergegeven. In de tekentool kunnen gemakkelijker planten over het hoofd worden gezien als ze aan een andere tekenbare plant gekoppeld zijn. 

Bekijk screenshot en video

Zon/schaduw Simulator

vanaf START account vanaf TOP account

Licht en Schaduw zijn een belangrijk aandachtspunt bij het nadenken over een tuinontwerp. Bijvoorbeeld de locatie van het terras is afhankelijk van de zonstand, het licht in de tuin en ook planten zijn gevoelig voor schaduw of gedijen juist goed in de zon. Door de noordrichting te bepalen kan op datum, per seizoen en op elke gewenste tijd de lichtval/ schaduw worden weergegeven, dit is gaaf, gemakkelijk en het voorkomt ontwerpfouten. Bekijk hier de video.

Bekijk screenshot en video

Toevoegen van eigen productvarianten

vanaf TOP account

Het is mogelijk om jouw producten te laten koppelen aan de tekentool, vanaf het Top-account. De productinformatie kan worden aangeleverd in een EXCEL-format met afbeeldingen, productfilmpjes en aanvullende informatie. Hiermee worden producten gekoppeld aan het getekende product/ object in de tekentool, de consument en professional komen tijdens de orientatiefase al in aanraking met jouw assortiment en producten. 

Bekijk screenshot

Tonen productpagina

vanaf UNLIMITED account vanaf TOP account

De informatiepagina over producten kan in dit pakket worden toegevoegd aan jouw gepersonaliseerde tekentool. Naast producten zoeken via de tekentool kan er nu ook direct vanaf de productenpagina worden gezocht in de verschillende mogelijkheden en merken die onderdeel zijn van het door jou gekozen assortiment.Bekijk screenshot

Uitgebreid online en persoonlijk support

vanaf UNLIMITED account vanaf SUPER account

Natuurlijk is er een online helpdesk waarmee we snel kunnen reageren op vragen die worden gesteld, ook of vooral voor tijdens het tekenen. Worstel je nog met computers en vindt je het prettiger om telefonisch uitleg te krijgen, dat is in dit account mogelijk. Telefonisch kunnen we de opties en mogelijkheden doornemen, meedenken en kijken bij problemen waar je tegen aanloopt, tijdens het werken met het programma. Van het werken met het programma en beheerpaneel zijn uitgebreide uitleg video's en handleidingen beschikbaar.

.

Bekijk screenshot

Online support

vanaf DEMO account vanaf TOP account

Bij het gebruik van de tekentool kunnen allerlei vragen ontstaan zoals: 'Hoe teken ik een verhoging?' of 'Het perceel is te klein, kan het niet groter?', vaak zal dit in de handleiding  bij veelgestelde vragen of in de uitlegvideo terug te vinden zijn. Maar als het tekenen niet wil vlotten is het raadzaam om hier direct een vraag over te stellen.

Het zijn vaak hele kleine dingen die het verschil kunnen maken, waardoor het eindresultaat mooier wordt, het gaat sneller kost minder tijd en het genereert opdrachten, tevreden klanten. Bijkomend voordeel is dat de vragen en wensen hierdoor helder worden wat weer wordt meegenomen bij de verbeteringen in onze communicatie, uitleg en tekentool. 

 

Bekijk screenshot en video

Prijzen in stuklijst aanpasbaar

vanaf UNLIMITED account vanaf TOP account

Prijzen kunnen eenvoudig worden aan of uitgezet als dat de voorkeur heeft. Het gekoppelde assortiment krijgen standaard de door de leverancier aangeleverde adviesprijzen mee. Deze prijzen worden middels een Excel-format aangeleverd en gekoppeld aan een unieke product SKU-code verwerkt en bijgehouden. De prijslijst van toeleverancier, tussenhandelaar of merk kan vanaf het Pro- en Super-account worden aan/ of uitgezet.

 

 

Bekijk screenshot

Verwijderen productvarianten tekentool

vanaf BEST account vanaf UNLIMITED account

Gekoppelde productvarianten kunnen in z'n geheel worden aan/of uitgezet als dat gewenst is. Ook kunnen er op merk productgroepen uit de catalogus wel/niet worden gekozen.

Bekijk screenshot

Eigen productassortiment op merk

vanaf UNLIMITED account vanaf TOP account

Aan de tekentool is een uitgebreide plantendatabase gekoppeld, maar ook een productdatabase met producten van allerlei verschillende merken een aanbieders. Er is de mogelijkheid om alleen de producten te tonen van merken waarvan jij dealer of leverancier bent. Alle merken kunnen eenvoudig worden aan of uitgezet, jouw klant wordt hierdoor online op de website geïnformeerd met en over producten die ook daadwerkelijk besteld en geleverd kunnen worden.Bekijk screenshot

Bedrijfsinformatie zichtbaar op het garDsign® platform

vanaf START account vanaf TOP account

Alle bij garDsign® aangesloten partners worden met contactgegevens weergeven op een overzichtspagina. Hierdoor kan de consument bij het gewenste specialisme of product in zijn/haar regio zoeken naar een professional bij hem of haar in de buurt. Terugkomende (regionale) zichtbaarheid en bekendheid is belangrijk, een consument zoekt onbewust naar bevestiging het is een combinatie van mond-op mond, een advertentie, busreclame,  en een goed verzorgde website die er voor zorgen dat een opdracht wel/niet gegund zal worden. 

Lees hier meer over het koppelen aan jouw eigen website.

 

Bekijk screenshot en video

Productcatalogus gekoppeld aan tekentool

vanaf TOP account

Producten zichtbaar maken op het platform van garDsign® is al mogelijk met het Top-account. De producten kunnen met eigenschappen en vergezeld van productfoto's worden aangeleverd in een Excel-format met eventueel als dit beschikbaar is, een productfilm. Deze infomatie wordt vervolgens zichtbaar gemaakt in de productcatalogus, bestelshop, maar ook gekoppeld aan de tekentool, dit is een unieke combinatie, waar de consument en professional: hovenier en retail; tuincentrum, bestratingsspecialist dankbaar gebruik van maakt. Aan de voorkant zorgen dat een consument en professional de mogelijkheid heeft om te werken met uw producten, wie wil dat nu niet?

 

 

Bekijk screenshot

Getoond als verkooppunt

vanaf NORMAL account vanaf TOP account

Aan de tekentool zijn producten gekoppeld waarmee de boodschappen (stuklijst) wordt gevuld. Gebruikers willen uiteindelijk weten; 'waar kan ik de producten voor mijn tuin bekijken of bestellen'. De dealer in de buurt kan met de dealerzoeker worden gevonden. Aan ieder product is het betreffende dealernetwerk gekoppeld.

Consumenten kunnen op die manier naast een offerteaanvraag ook een aanvraag doen voor een te leveren onderdeel uit de tuin. En eenvoudig de professional of dealer, showroom in de buurt vinden, of direct een offerteaanvraag/ bestelling insturen.

Bekijk screenshot

Tekenbare categorie uitzetten

vanaf UNLIMITED account vanaf SUPER account

Zoals ook met merken het geval is kan het zijn dat er in de garDsign®-tekentool elementen kunnen worden getekend waar je als professional absoluut niets mee wil of kan. Om een voorbeeld te noemen Keramiek, als dit kan een product zijn waar je niet achter kan staan, vanwege verwerkingsnadelen of om andere moverende redenen. Dan kan deze hele tekenbare categorie worden geschrapt.

Dit kan belangrijk zijn om discussie te voorkomen en is ook duidelijk voor de klant, waarom  Keramiek zoals in dit voorbeeld tonen en laten tekenen terwijl het niet door jou wordt geleverd. Daarnaast kunnen ook merken categorieen worden uitgezet.

 

 

Bekijk screenshot en video

Dealerzoeker

vanaf CUSTOM account

De eigen bestelshop kan worden uitgebreid met een dealerkaart, de consument kan tijdens het shoppen in jouw bestelshop zoeken naar een dealer bij hem/haar in de buurt. Vanuit de tekentool en bestelshop kan de winkelwagen worden gevuld, waarbij de consument de keuze heeft om:

  • De showroom te zoeken (met stuklijst de producten gaan bekijken in showroom)
  • Een bestelling doen per mail bij een gekozen verkooppunt/ dealer
  • Een offerteaanvraag doen
  • Direct bestellen in een (met affiliate) gekoppelde webshop

Iedere dealer kan op deze manier worden gevonden als dealer in de buurt maar ook zijn producten rechtstreeks verkopen via een affiliateaanbieder. De consument kan zelf kiezen wat past bij de betreffende order en zijn wensen. Bij de harde materialen is het vaak gewenst dat de producten eerst bekeken worden, inclusief advies, wij bieden hiermee een unieke combinatie van internet, klantwensen en een gecompliceerd product.

Bekijk screenshot

Toegang in real time 3D viewer

vanaf START account vanaf TOP account

Het 2D tuinontwerp kan met één muisklik worden omgezet naar een 3D weergave, die vanuit elke gewenste richting noord-, oost-, zuid-, westrichting en als bovenaanzicht kan worden bekeken. Door te scrollen met de muis en of gebruik te maken van de pijltjes toetsen kan je in-/uitzoomen en als het ware door het tuinontwerp heen wandelen/ vliegen.

Objecten kunnen met de bewerkknop ook worden verplaatst bijvoorbeeld rekening houdend met de schaduw/lichtval. In 3D kan een goede voorstelling worden gemaakt van het beoogde eindresultaat, dat blijft in 2D lastig om voor te stellen, zoals bijvoorbeeld de uitwerking van de kroon van een boom. Hiervan kan een afdruk worden gemaakt.

 

Bekijk screenshot en video

Eigen bestelshop

vanaf BEST account

Met een eigen bestelshop gekoppeld aan de tekentool, maakt je het de consument wel héél gemakkelijk. Alle door hen in het tuinontwerp toegepaste producten en materialen kunnen in een oogwenk bij jou worden besteld. Sterker nog een professional komt mogelijk via de consument met jouw product in aanraking. Via een offerteaanvraag in de buurt of zijn eigen tekentool komen de producten in zijn database en blikveld.

Vanuit de bestelshop gekoppeld aan de tekentool kunnen de producten worden besteld of kan de showroom, dealer in de buurt worden gezocht. De consument zit aan de knoppen en bedenkt de route waar hij/zij zicht prettig bij voelt en wat past bij de orderomvang. Via de eigen bestelshop of het platform zijn jouw producten in een vroeg stadium in beeld.

Bekijk screenshot

Zelf projecten aanmaken en tekenen

vanaf DEMO account vanaf TOP account

Maak bijvoorbeeld bij de klant aan tafel of tijdens een klantgesprek direct een project aan waarin je als professional direct aan de slag kan met tekenen. Alle functionaliteiten zijn beschikbaar zoals 3D, detailafdruk etc., na het voltooien van de tuinschets kan je de klant direct uitnodigen om verder te schetsen. En keuzes te maken in de onderliggende product- en plantdatabases. 

Er wordt een persoonlijke afzonderlijke kopie gegenereerd voor de klant waarin hij, zij verder kan schetsen, maar vooral ook de gekoppelde producten kan bekijken en uitzoeken. Dit levert tijdsbesparing en klantenbinding op. Prettige bijkomstigheid is dat de consument dit graag wil, transparantie, meedenken en zelf kunnen kiezen past bij de huidige tijd en wensen, doorslaggevend dus. 

 

 

Bekijk screenshot en video

Eigen beheerbare website

vanaf UNLIMITED account vanaf SUPER account

Het Pro-account biedt een gebruiksvriendelijke beheerbare eigen website die naar wens kan worden aangepast en uitgebreid. Pagina's kunnen worden toegevoegd en ook animaties en filmpjes kunnen worden geupload. Optioneel kan deze van een website van een eigen URL worden voorzien. Het onderhoud nemen wij volledig uit handen, hierdoor wordt voldaan aan de actuele eisen en trends. Denk hierbij aan een contactformulier, koppelingen met social media en een goede google-ranking.

De website is volledig te voeden en te beheren bekijk de uitleg van de opties:

Bekijk screenshot en video

Ontvangen exclusieve offerteaanvragen

vanaf NORMAL account vanaf TOP account

Mensen die aan de slag willen met hun tuin, gaan zich in een vroeg stadium oriënteren en dat doen ze in de huidige tijd op internet, ze zoeken naar mogelijkheden om een plan te bedenken voor hun tuin. Een tuinplan wordt opgesteld aan de hand van een tuinontwerp. Een tuinschets is de manier om inzichtelijk te maken wat wensen en mogelijkheden zijn voor de gewenste droomtuin. Door de tekentool te bieden als service op de website beantwoord jij daardoor aan een behoefte die er is bij een potentiële klant.

De gebruiker kan ongestoord werken aan zijn tuinontwerp, zonder te pushen kan dit leiden tot een offerte/adviesaanvraag. Een aanvraag die volledig is en compleet, maar ook waarmee tijd wordt bespaard, want jij, als professional kan direct verder schetsen in een kopie van het tuinontwerp/ de aanvraag. Bij de eerste kennismaking weet je hierdoor veel meer dan een bij een normale aanvraag; per mail, telefoon of post. Door de volleidigheid is er al gevoel en inschatting van prijs en mogelijkheden. Hierdoor kan worden volstaan met minder bezoekjes aan de potentiele klant en is de kans op een opdracht vele malen groter.

 

Bekijk screenshot en video

Onbeperkt aantal nieuwe consument tekeningen

vanaf NORMAL account vanaf TOP account

Onbeperkt consumenten hun tuinontwerp laten maken op jouw eigen website dat is mogelijk er is geen limiet aan het aantal consumenten wat aan de slag kan op jouw website, dat is wel zo prettig. Online vindbaar zijn rondom tuinontwerp en tuininspiratie, jouw klant registreert maakt een account aan en kan aan de slag met zijn tuinplan. 

Als de consument tevreden is over zijn ontwerp kan hij/zij met 1 druk op de knop een offerte/adviesaanvraag doen, hiervan krijg je een email melding vervolgens staat er een kopie van het tuinontwerp klaar om aanpassingen in te doen en er kan een stukslijst worden gedownload. Als de consument ook een afbeelding, foto van zijn tuin heeft meegestuurd weet je alles al voor het kennismakingsgesprek, al met al tijdbesparen dus.

 

Bekijk screenshot en video

Offerteaanvraag in de buurt

vanaf NORMAL account vanaf TOP account

Op het garDsign® platform komen regelmatig offerteaanvragen binnen, mensen die klaar zijn met hun tuinontwerp kunnen direct een offerte/adviesaanvraag insturen. Deze aanvraag kan worden ingestuurd met foto's van de bestaande situatie en uitvoeringsgegevens. Hiermee krijg je als professional een volledig beeld namelijk; foto's met de 'bestaande situatie', tuinontwerp met 'gewenste situatie' en een hoeveelheden, boodschappenlijst. Een volledige aanvraag dus en dit bespaart tijd en kan werken als filter.

Deze aanvragen worden direct geautomatiseerd doorgestuurd naar de aangesloten partners in de buurt. De eerste drie professionals kunnen vervolgens na het bekijken van detailgegevens beslissen om de aanvraag in behandeling te nemen. De afstand, uitvoeringsdatum, omvang van het werk zijn hierbij bepalende gegevens. Meer over de offerteaanvraag in de buurt.

 

Bekijk screenshot en video

Afdrukken op schaal

vanaf START account vanaf TOP account

Het tuinontwerp kan worden afgedrukt in 2D en 3D, waarbij er ook een schaalafdruk kan worden gemaakt, bij deze schaalafdruk wordt op basis van het gemaakte tuinontwerp een zo groot als passende afdruk gegenereerd. Dit kan wordt weergegeven met een raster, gemakkelijk bij de aanleg van de tuin. Er kunnen ook gedetaileerd oppervlakken of objecten worden aangewezen. Van deze aangewezen punten wordt een detailafdruk gegenereerd.

Er zitten ook maatlijnen, tekstlabels en een lineaal in de bibliotheek het kan soms praktisch zijn om een kopie te maken van de tekening en hierop de gewenste maatlijnen en teksten te zetten. Hiermee heb je dan exact de maten daar waar ze nodig zijn weergeven als maatvoeringstekening.  

In de modus technisch kunnen oppervlakken worden uitgelicht met maatlabel en/of maatvoering deze weergave, maatvoeringstekening kan vervolgens bij het 'printen' op schaal worden afgedrukt.  

Bekijk screenshot en video